• ΑΣΤΥΝ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΠΕΑΑΑΠ
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ


 • ΧΑΛΙΝΤΑΙΥ
 • IMG 0014
 • η σχολη στην κερκυρα .κατεστραφη το 1941 απο ιταλικουσ βομβαρδισμουσπροσφορα του εσ αστυνομου στ.παπαγεωργιου τκδ σ772
 • οι πρωτοι προ παλαιων ανακτορων την ημερα τησ εγκαταστασης
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • με αρχειο1

 • ΑΡΧΕΙΟ ΓΑΟΥΤΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ 0007 Αντιγραφή ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΕΣ 20 ΑΙΩΝΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π
 • sir FREDERICK.L.HALLIDAY ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1921--31 ΙΟΥΝΙΟΥ 1929
 • ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ΄΄.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β Α\Τ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.[ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ] ,ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝ Σ.ΚΟΜΨΑΣ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ].ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ
 • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ Α.Π ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ 1941 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΤΥΦ Α.Π.ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΝ ΤΩΝ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1-5-1954: Νεοορκισθέντες Υπαστ.Β και Αρχιφ.σηματίζουν τα αρχικα Α.Π.
 • ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠ [Αρχείο ΓΑΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ

ΠΕΑΑΑΠ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ (ΚΥΥΑΠ)

 1. Προωθείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπουργική απόφαση, με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη (ΓΔΟΕΣ/1/1/105-α από 27.6.2019 ΦΕΚ 2763/3-7-2019), σχετικά με την υπαγωγή στην ασφάλιση του ΚΥΥΑΠ και στις χορηγούμενες απ’ αυτόν παροχές.

      Συγκεκριμένα, με τη προωθούμενη απόφαση προβλέπεται:

 α. Η επέκταση της δυνατότητας ένταξης στον ΚΥΥΑΠ των αστυνομικών υπαλλήλων που είναι ασφαλισμένοι στους τομείς της τέως Χωροφυλακής και δεν ξεπερνούν τα 15 έτη υπηρεσίας. αντί των 10 ετών που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση,  

β.  Η κάλυψη από τον Κλάδο για τους άμεσα εν ενεργεία ασφαλισμένους σ’ αυτόν  των 2/3 του ποσού που τους βαρύνει (πέραν του ποσού που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ), για την τοποθέτηση τεχνητών μελών άκρων λόγω ακρωτηριασμού, καθώς και της αντικατάστασης και συντήρησης  αυτών.

γ.  Η παροχή από τον Κλάδο  για τους έμμεσα ασφαλισμένους σ’ αυτόν  ανηλίκους  ποσού 100 € για κάθε δόση από τους δύο  προβλεπόμενους εμβολιασμούς κατά της μηνιγγίτιδας.

δ.  Η παροχή από τον Κλάδο 800 € ανά μαστό σε περίπτωση ριζικής η τροποποιημένης μαστεκτομής ή αφαίρεσης τμήματος του μαστού, λόγω κακοήθους παθήσεως (καρκίνου).

ε. Η παροχή από τον Κλάδο ποσού 30 € ανά θεραπεία σε περίπτωση χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας ασφαλισμένων του με νοσηλεία σε ιδιώτη πάροχο. Τα συνολικό ποσό της παροχής αυτής δεν μπορεί να υπερβεί τα 1000 €.

στ. Η παροχή από τον Κλάδο ποσού μέχρι 1500 € για νοσηλεία ασφαλισμένων του σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για καρδιοχειρουργικές και παιδιοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις με την προσκόμιση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών (πέραν του ποσού που καταβάλλεται από το ΕΟΠΥΥ). Τα συνολικό ποσό της παροχής αυτής δεν μπορεί να υπερβεί τα 4.500 €.

 1. Για το περιεχόμενο της απόφασης αυτής κληθήκαμε στο Υπουργείο από τη Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού την κα Κορώνη οι πρόεδροι των δύο σωματείων συνταξιούχων της Α.Π (αξιωματικών και κατωτέρων) για να εκφράσουμε τις απόψεις μας, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

      Στο στάδιο  που ζητήθηκαν οι απόψεις μας (πριν την υπογραφή της απόφασης από τον Υπουργό) δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, με δεδομένα τα σενάρια της αναλογιστικής και την απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ. Γι’ αυτό ζητήσαμε, αντί της προσχηματικής και ατελέσφορης αυτής διαδικασίας, να καλούμαστε να εκφράσουμε τις απόψεις μας όταν καταρτίζονται τα ερωτήματα προς τον αναλογιστή, ώστε να έχουμε και τα ανάλογα σενάρια, στα οποία πρέπει να περιλαμβάνεται, πέραν της γενναίας αύξησης των παροχών, και η μείωση της εισφοράς μας, ώστε να αξιοποιηθούν τα αποθεματικά και να μην σωρεύονται  νέα.

      Επίσης, προτείναμε την κατάργηση του ΤΕΑΠΑΣΑ, το οποίο πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης, δεδομένου ότι, εκτός από τον Κλάδο Υγείας,  όλα τα άλλα ταμεία που το απαρτίζουν (πρόνοιας και επικουρικά) έχουν ενταχθεί πλέον στο ΕΤΕΑΕΠ. Έτσι θα καταργηθεί μια αχρείαστη δομή και ο Κλάδος θα αποκτήσει την ουσιαστική του αυτοτέλεια με δικό του Δ.Σ., με σύνθεση ανάλογη αυτού που είχε πριν την ένταξή του στο ΤΕΑΠΑΣΑ.

     Τέλος, προτείναμε να λειτουργήσει και πάλι το περιφερειακό ιατρείο που λειτουργούσε στον Κλάδο Υγείας και σιωπηρά καταργήθηκε με το πρόσχημα της πανδημίας. Η πρότασή μας αυτή έγινε αποδεκτή και ήδη το περιφερειακό αυτό ιατρείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 10ης-12ης ώρας.

    Σχετικά με τις προβλεπόμενες στην προαναφερόμενη απόφαση  ρυθμίσεις,  οι οποίες αποφασίσθηκαν από το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ με βάση  ορισμένα σενάρια που διατυπώθηκαν από τη σχετική αναλογιστική μελέτη,  θεωρούμε ότι  είναι θετικές, αλλά πενιχρές, δεδομένων των τεράστιων αποθεματικών που έχει συσσωρεύσει ο Κλάδος. 

 1. Έναάλλο θέμα που έχει ανακύψει είναι ότι η κράτηση της εισφοράς μας στον Κλάδο Υγείας από το ΕΦΚΑ  γίνεται λανθασμένα.  Διαπιστώθηκε από τα Ενημερωτικά Σημειώματα των συντάξεών μας που πρόσφατα αναρτήθηκαν στον ΕΦΚΑ, μετά την εφαρμογή του ν.4670/2019 (Βρούτση), ότι, αντί να κρατείται το 1,5 % της εισφοράς μας στον Κλάδο, γίνεται διπλή κράτηση του ποσού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης  ασφαλισμένων του δημοσίου που είναι τετραπλάσιο της εισφοράς μας προς τον Κλάδο Υγείας. Για το λόγο αυτό η  Ένωσή μας απευθύνει έγγραφο τόσο προς τον ΕΦΚΑ, όσο και προς τον Κλάδο Υγείας, για να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατόν για τη διόρθωση αυτού του προφανούς λάθους, αλλά και να μας επιστρέψουν τα ποσά που αχρεωστήτως μας κρατήθηκαν.

      

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας