• ΑΣΤΥΝ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΠΕΑΑΑΠ
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ


 • ΧΑΛΙΝΤΑΙΥ
 • IMG 0014
 • η σχολη στην κερκυρα .κατεστραφη το 1941 απο ιταλικουσ βομβαρδισμουσπροσφορα του εσ αστυνομου στ.παπαγεωργιου τκδ σ772
 • οι πρωτοι προ παλαιων ανακτορων την ημερα τησ εγκαταστασης
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • με αρχειο1

 • ΑΡΧΕΙΟ ΓΑΟΥΤΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ 0007 Αντιγραφή ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΕΣ 20 ΑΙΩΝΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π
 • sir FREDERICK.L.HALLIDAY ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1921--31 ΙΟΥΝΙΟΥ 1929
 • ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ΄΄.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β Α\Τ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.[ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ] ,ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝ Σ.ΚΟΜΨΑΣ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ].ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ
 • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ Α.Π ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ 1941 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΤΥΦ Α.Π.ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΝ ΤΩΝ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1-5-1954: Νεοορκισθέντες Υπαστ.Β και Αρχιφ.σηματίζουν τα αρχικα Α.Π.
 • ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠ [Αρχείο ΓΑΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ

ΠΕΑΑΑΠ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΕΑΑΑΠ 2020-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Χθες Κυριακή 2/2 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ η Ένωσή μας έκοψε, όπως κάθε χρόνο, την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία συνδυάσθηκε με συνεστίαση και ζωντανή μουσική από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπήρξε μεγάλη προσέλευση συναδέλφων και φίλων με τις συζύγους τους, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Πρωτοστάτες, όπως πάντα, οι επίτιμοι Αρχηγοί μας Τζαβέλλας Βασίλειος, και Λεμονής Κων/νος.

Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση, αφού μας έδωσε την ευκαιρία να συναντήσουμε παλιούς και αγαπητούς συναδέλφους και φίλους και να θυμηθούμε τα παλιά, αλλά και να διασκεδάσουμε με ωραία μουσικά ακούσματα που μας άναψαν το κέφι και τους περισσότερους μας παρέσυραν στην πίστα, όπου αποδείξαμε ότι δεν ξεχάσαμε τις χορευτικές μας ικανότητες, παρά τα χρονάκια μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος κα Λαμπροπούλου Σοφία, ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Πέτσας Δημήτριος, ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Καραπατάκης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Αστυνομικών τ. Α.Π. και ΕΛ.ΑΣ «Ο Άγιος Αθανάσιος» κ. Κοσμίδης Ζήσης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αστυνομικού Παλμού Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Γλυκός Παναγιώτης, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών κα Γιαννιά, που ήταν και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Αχαϊας στις τελευταίες εκλογές και το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ.Γιαννούλης.

Στο χαιρετισμό του, τον οποίο και παραθέτουμε, ο πρόεδρος κ. Παπαευθυμίου Ηλίας έκανε και μια σύντομη ενημέρωση για τα θέματα που κυρίως απασχολούν τους συναδέλφους, όπως είναι τα συνταξιοδοτικά και τα θέματα υγείας

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πατέρα Δημήτριε, αξιότιμη κα Ταξίαρχε, που εκπροσωπείτε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Δ.Σ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση και σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για την μεγάλη ανταπόκριση που είχατε στην πρόσκλησή μας να τιμήσετε με την παρουσία σας την σημερινή μας εκδήλωση. Μια εκδήλωση που μας δίνει την ευκαιρία να αναθερμάνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, να αναπολήσουμε τα παλιά και να συνδιασκεδάσουμε, παραμερίζοντας για λίγο τα προβλήματά μας και τις αγωνίες μας για το αύριο.

Και μια και αναφέρθηκα στη διασκέδασή μας, θέλω να σας ενημερώσω ότι οι μουσικοί που βρίσκονται σήμερα κοντά μας και θα φροντίσουν γι΄αυτό, και παρακαλώ να τους χαρίσουμε ένα θερμό χειροκρότημα, αποτελούν ένα μικρό μεν, αλλά εκλεκτό τμήμα της Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, που η ηγεσία του Σώματος είχε την καλοσύνη να μας διαθέσει, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημά μας. Την ευχαριστούμε θερμά και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο της.

Θα ήθελα με την ευκαιρία, διερμηνεύοντας πιστεύω και τα αισθήματα όλων σας, να εκφράσω τα συγχαρητήριά μας στην Ελληνική Αστυνομία για την πρόσφατη επιτυχία της κατά της τρομοκρατίας, ένα φαινόμενο που ταλανίζει την κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες, αμαυρώνει τη δημοκρατία μας, δυσφημεί τη χώρα μας και πρέπει επιτέλους να το εξαλείψουμε. Να εκφράσω, επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή μας στους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος για τους τιτάνιους αγώνες τους κατά της εγκληματικότητας και της ανομίας γενικότερα, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, που τις συγκροτούν όχι μόνο η επικινδυνότητα και οι ιδιαιτερότητες του αστυνομικού έργου, αλλά προπαντός οι ανοίκειες, άδικες και αδικαιολόγητες, εν πολλοίς επιθέσεις εναντίον τους, που δυστυχώς δεν προέρχονται μόνο από το χώρο του εγκλήματος, όπως είναι αναμενόμενο, αλλά και από μεγάλη μερίδα του πολιτικού, του δημοσιογραφικού και του πνευματικού κόσμου.

Επιθέσεις που κάμπτουν το ηθικό τους και προκαλούν ανάσχεση των δραστηριοτήτων που επιβάλλει η αποστολή τους. Αν θέλουμε μια αποτελεσματική Αστυνομία, ας τη θωρακίσουμε, όχι μόνο με τα αναγκαία υλικά μέσα, αλλά προπαντός με την απαραίτητη ηθική στήριξη. Ας περιορισθούμε στην καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική και όχι σε μια κριτική που υπαγορεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες ή στοχεύει στην επίδειξη δημοκρατικής και ανθρωπιστικής ευαισθησίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, επιτρέψτε μου τώρα, παρά το εορταστικόν της εκδήλωσης, να τηρήσουμε την παράδοση που θέλει να εκμεταλλευόμαστε κάθε σύναξή μας για να κάνουμε μια σύντομη ενημέρωση για τα τετριμμένα θέματα που μας απασχολούν, που είναι κυρίως τα συνταξιοδοτικά και τα θέματα υγείας.

Για τα συνταξιοδοτικά μας θέματα δεν έχουμε και πολλά να πούμε, γιατί υπάρχουν δύο βασικές για την εξέλιξη της πορείας τους εκκρεμότητες. Η μία αφορά την αναμενόμενη έκδοση της απόφασης της πιλοτικής δίκης που άρχισε στο ΣτΕ στις 10/1 σχετικά τη νομιμότητα περικοπών στις συντάξεις μας κατά τα παρελθόντα έτη, η οποία και θα καθορίσει αν και τι μπορούμε να προσδοκούμε σε αυξήσεις και αναδρομικά. Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά το νέο συνταξιοδοτικό νόμο, ο οποίος αναμένεται να ψηφισθεί σύντομα. Από το σχέδιο που έχει βγει σε διαβούλευση, το ενθαρρυντικό είναι ότι προβλέπεται η αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, ιδίως για τους έχοντες πολλά συντάξιμα έτη (από 35 και πάνω), καθώς και η αποκατάσταση των επικουρικών μας συντάξεων από 4-10-2019, ημερομηνία έκδοσης σχετικής απόφασης του ΣτΕ. Από την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης θα προκύψουν μεν αυξήσεις στις συντάξεις, το μεγαλύτερο όμως μέρος τους, ίσως και το σύνολό τους, θα απομειώσει την υφιστάμενη προσωπική μας διαφορά και δεν θα τις δούμε στην τσέπη μας. Από την αποκατάσταση όμως των επικουρικών μας συντάξεων θα έχουμε ουσιαστικό όφελος και ένα ποσό αναδρομικών που αναμένεται να το δούμε στα μέσα του έτους. Οι προσδοκίες μας για κάποια έστω μικρή αύξηση των συντάξεών μας από τη μείωση της φορολογίας στο 9 από 22% για εισοδήματα μέχρι 10.000 € διαψεύσθηκαν, καθόσον οι αυξήσεις που είδαμε ήταν περιέργως σχεδόν μηδαμινές (1 - 2 €).

Για τα θέματα της υγειονομικής μας περίθαλψης, σας ενημερώνουμε ότι ανανεώσαμε για ένα ακόμη έτος τη συμφωνία μας με το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και άρχισε από 4/1 να εφαρμόζεται η ρύθμιση για την κάλυψη από τον Κλάδο Υγείας του 50% της διαφοράς της τιμής του πρωτότυπου από το γενόσημο φάρμακο. Στο περιοδικό μας, το οποίο εκδόθηκε και διατίθεται από τα Γραφεία μας, υπάρχει εκτενής αναφορά για όλες τις μεταβολές που επήλθαν στο καθεστώς του Κλάδου Υγείας, καθώς και τις προβλεπόμενες παροχές του.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η προσεχής εκδήλωσή μας είναι η ετήσια τακτική Γενική μας Συνέλευση, η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ. Εκεί θα γίνει εκτενής αναφορά των δραστηριοτήτων μας και θα αναφερθούμε αναλυτικότερα στα θέματα που μας απασχολούν. Ελπίζουμε και στην εκδήλωσή μας αυτή να δώσετε το παρών.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και σας εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά και καλή μας διασκέδαση.

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας