• ΑΣΤΥΝ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΠΕΑΑΑΠ
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ


 • ΧΑΛΙΝΤΑΙΥ
 • IMG 0014
 • η σχολη στην κερκυρα .κατεστραφη το 1941 απο ιταλικουσ βομβαρδισμουσπροσφορα του εσ αστυνομου στ.παπαγεωργιου τκδ σ772
 • οι πρωτοι προ παλαιων ανακτορων την ημερα τησ εγκαταστασης
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • με αρχειο1

 • ΑΡΧΕΙΟ ΓΑΟΥΤΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ 0007 Αντιγραφή ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΕΣ 20 ΑΙΩΝΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π
 • sir FREDERICK.L.HALLIDAY ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1921--31 ΙΟΥΝΙΟΥ 1929
 • ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ΄΄.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β Α\Τ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.[ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ] ,ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝ Σ.ΚΟΜΨΑΣ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ].ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ
 • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ Α.Π ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ 1941 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΤΥΦ Α.Π.ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΝ ΤΩΝ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1-5-1954: Νεοορκισθέντες Υπαστ.Β και Αρχιφ.σηματίζουν τα αρχικα Α.Π.
 • ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠ [Αρχείο ΓΑΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ  Η DOLCE VITA

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΜΑΣ

Του Γεωργίου Κασσαβέτη

Επισμηναγού (Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

Πριν λίγες μέρες, στη Νέα Υόρκη έλαβε χώρα το ετήσιο επενδυτικό συνέδριο του Capital Link, ένα σημαντικό οικονομικό event, το οποίο έχει οικονομικό ενδιαφέρον, συνδιοργανώνεται με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο οποίο συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής από τη χώρα μας ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Συνεπώς θεσμική νομιμοποίηση στο εν λόγω συνέδριο είχε η συμμετοχή και παρουσία του εν λόγω υπουργού και ενδεχομένως του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Όμως ούτε η έλλειψη αρμοδιότητος, ούτε η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε το παράδειγμα της λιτότητος που πρέπει να δείχνουν πρώτοι οι υπουργοί μιας χρεοκοπημένης χώρας, εμπόδισαν ένα τσούρμο υπουργών μετά των παρατρεχαμένων τους, άλλων τεχνοκρατών του Δημοσίου, ακόμη και προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών να επισκεφθούν αυτόκλητοι την Αμερικανική Μεγαλούπολη, να καταλύσουν στα πεντάστερα ξενοδοχεία του Μανχάταν και να βρεθούν – αν βρέθηκαν – στην αίθουσα του συνεδρίου.

Μεταξύ των αναρμοδίων και αυτοπροσκεκλημένων ήσαν και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος μόλις προ μηνός είχε βρεθεί και πάλι στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, σε συνέδριο ήσσονος σημασίας, Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, του ΟΔΔΗΧ και πλήθος τραπεζικών στελεχών

. Θα μας πει ίσως κάποιος πως οι τραπεζίτες δεν επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ξεχνούν ίσως πως το κράτος ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες προ 3-4 ετών με χρήματα από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Άρα εμμέσως τον επιβάρυναν.

Εκείνο το οποίο ενόχλησε ιδιαίτερα και σχολιάστηκε δυσμενέστατα από τα μέλη της διπλωματικής μας αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν αυτή καθεαυτή η πολυπληθής συμμετοχή όλων αυτών των αναρμοδίων στο συνέδριο, αλλά η θορυβώδης επίσκεψή τους στα πολυτελή καταστήματα της 5ης Λεωφόρου και φυσικά τα προκλητικά γλεντοκόπια τους τις νύχτες στα μπαρ των πολυτελών ξενοδοχείων.

Στην προκειμένη περίπτωση αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι με εξαίρεση τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ο οποίος κατά παγία τακτική του ταξιδεύει στην οικονομική θέση, η συντριπτική πλειοψηφία των λοιπών “εκδρομέων” της Νέας Υόρκης ταξίδεψε στη business class.

Το φαινόμενο των ασκόπων και δαπανηρών μετακινήσεων των υπουργών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει πάρει ενδημικό χαρακτήρα, έχει ενοχλήσει σφόδρα το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο σχεδιάζει μέτρα για την ανάσχεσή του.

Η περίπτωση του Capital Link μας θύμισε έντονα την αντίστοιχη της επιτροπής των συμπατριωτών μας Ανδρέα Λουριώτη, Ιωάννου Ρολάνδου και Ανδρέα Ζαΐμη, οι οποίοι μετέβησαν στο Λονδίνο για τη σύναψη δανείου 800.000 λιρών για τις ανάγκες του αγώνος, τον Ιανουάριο του 1824. Και δεν θα σταθούμε στους όρους συνάψεως του δανείου, οι οποίοι περιόρισαν το τελικό ποσό που έφτασε στα ταμεία του κράτους, ήτοι μόλις 298.000 λίρες, λόγω επισφαλειών, τόκων, προμήθειας, συμβολαιογραφικών, ασφαλίστρων, αλλά στο κεφάλαιο “άλλες δαπάνες”, ήτοι στο ποσό αρκετών χιλιάδων λιρών που αφαιρέθηκε από το τελικό ποσό του δανείου και το οποίο αντιστοιχούσε στις πολυτελείς δαπάνες διαβιώσεως της επιτροπής, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Λονδίνο για τη σύναψη του δανείου.

Πριν τρία περίπου χρόνια με άρθρο μας καυτηριάζαμε τον φαρισαϊσμό των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία όσο ήσαν στην αντιπολίτευση στηλίτευαν τη διαφθορά των κομμάτων εξουσίας, εμφάνιζαν το κόμμα τους ως τον μοναδικό υπερασπιστή και προστάτη του δημοσίου χρήματος και διακήρυτταν σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα τους ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της εντιμότητος, της κοινωνικής ευαισθησίας και του πατριωτισμού στο δημόσιο βίο της χώρας.

Λίγα μόνο χρόνια στην εξουσία απέδειξαν περίτρανα ότι οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει στους Έλληνες πολίτες ήσαν έπεα πτερόεντα. Κατά τη διάρκεια ασκήσεως της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες της χρηστής διοικήσεως, πάνω στις οποίες έχτισε το κομματικό του προφίλ, το οποίο του εξασφάλισε την εκλογική του νίκη, αλλά υπερέβαλε τους προκατόχους του σε πράξεις νεποτισμού και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Κατά το πρώτο κιόλας έτος στην εξουσία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα απέδειξε ότι η προστασία του δημοσίου χρήματος ήταν μια πομφόλυγα για εσωτερική κατανάλωση, παρά μια κομματική θέση αρχής. Κραυγαλέο παράδειγμα η διάταξη του άρθρου 67 του νόμου 4410/2016, δια της οποίας επεκτείνετο το δικαίωμα διαμονής σε πεντάστερα ξενοδοχεία και σε όλους τους συνοδούς των υπουργών και όχι μόνο. Με το νόμο αυτόν καταργήθηκε επίσης το πλαφόν των 60 ημερών εκτός έδρας ετησίως, τις οποίες εδικαιούντο.

Κλείνοντας κρίνουμε αναγκαίο να επισημάνουμε, πως σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας πάσχει εκ γενετής από την ανίατη νόσο της διαφθοράς. Κατά καιρούς στην πολιτική θήτευσαν άνθρωποι του αναστήματος και του ήθους του Ιωάννου Καποδίστρια, του Ιωάννου Μεταξά και μερικών ακόμη εντίμων πολιτικών, πλην όμως το παράδειγμά τους δε στάθηκε ικανό να επιβάλει την εντιμότητα και να μπολιάσει το σύστημα θετικά με το μόσχευμα της προσφοράς και όχι του ωφελιμισμού.

Αναλογίζεται λοιπόν κανείς, όταν σε μια χρεοκοπημένη χώρα οι υπουργοί, ή και άλλοι ανώτεροι κυβερνητικοί παράγοντες δεν χάνουν ευκαιρία να μεταβούν στο εξωτερικό για ψύλλου πήδημα, προκειμένου να ενθυλακώσουν την εκτός έδρας αποζημίωση και να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινής τους ενασχόλησης, επί ζημία των πενομένων Ελλήνων φορολογουμένων, μπορεί αυτή η χώρα να μην είναι μονίμως σε οικονομική, αλλά και σε δομική κρίση; Είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έδιωξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα, να μιμούνται το παράδειγμα του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του δεν άφησε μέρος του πλανήτη, που να μη το επισκεφθεί και απέκτησε το προσωνύμιο του “ιπτάμενου υπουργού”;

 

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας