• ΑΣΤΥΝ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΠΕΑΑΑΠ
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ


 • ΧΑΛΙΝΤΑΙΥ
 • IMG 0014
 • η σχολη στην κερκυρα .κατεστραφη το 1941 απο ιταλικουσ βομβαρδισμουσπροσφορα του εσ αστυνομου στ.παπαγεωργιου τκδ σ772
 • οι πρωτοι προ παλαιων ανακτορων την ημερα τησ εγκαταστασης
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • με αρχειο1

 • ΑΡΧΕΙΟ ΓΑΟΥΤΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ 0007 Αντιγραφή ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΕΣ 20 ΑΙΩΝΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π
 • sir FREDERICK.L.HALLIDAY ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1921--31 ΙΟΥΝΙΟΥ 1929
 • ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ΄΄.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β Α\Τ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.[ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ] ,ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝ Σ.ΚΟΜΨΑΣ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ].ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ
 • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ Α.Π ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ 1941 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΤΥΦ Α.Π.ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΝ ΤΩΝ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1-5-1954: Νεοορκισθέντες Υπαστ.Β και Αρχιφ.σηματίζουν τα αρχικα Α.Π.
 • ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠ [Αρχείο ΓΑΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ

ΣΗΜ ΒΕΡΓΙΝΑ                                        

                                              ΤΟ  ΑΚΑΝΘΙΝΟ  ΣΤΕΦΑΝΙ

Αρθρο του Γ.ΚΟΚΟΤΙΝΗ,Αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ.εα,Νομικού

     Η  «Συμφωνία των  Πρεσπών» είναι η πιο ανίερη  και απωθητική σελίδα του νεότερου Ελληνισμού,  διότι  αναγνωρίζει  στο κράτος των Σκοπίων  το όνομα «Μακεδονία» όνομα το οποίο  ποτέ δεν είχε και δεν του ανήκει.  Αναγνωρίζει  στους Σλάβους  κατοίκους του  την ιδιότητα του «μακεδονικού έθνους  και του Μακεδόνα». Αναγνωρίζει  το  Βουλγαροσερβικό  γλωσσικό  ιδίωμα  που μιλάνε σαν  «μακεδονική γλώσσα» .                                                                                                                                   

Οι αναγνωρίσεις αυτές  ρίχνουν  «λίπασμα» στο  φαντασιακό  «μακεδονικό αλυτρω τισμό»  αλλά στην  πραγματικότητα  ιμπεριαλιστικό  επεκτατισμό  των  Σκοπιανών.                                                                                                      

 Αυτό, είναι βέβαιο,  θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος της Ελλάδος  στο μέλλον, από δυνάμεις  που θα προσβλέπουν σε γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή των Βαλκανίων.                                                                                                                                                     

Η  Συμφωνία των Πρεσπών  είναι ταπεινωτική και  απαράδεκτη για την Ελλάδα , διότι  της κλέβει  ένα κομμάτι γης και την επί 3.000 χρόνια αδιάλειπτης  ιστορίας του  και απαγορεύει στο θύμα της  κλοπής, τον Ελληνικό λαό  να εκφραστεί πάνω στο θέμα της κλοπής .                                                                                                                                             

Η Συμφωνία των Πρεσπών  είναι επιζήμια για το μέλλον της Πατρίδας μας  και διότι  οι επιδιώξεις  των Σκοπιανών που στηριζόμενες σε επεκτατισμούς  απειλούν την εδαφική ακεραιότητα  της Ελλάδος, θα είναι εσαεί εργαλείο στα χέρια κάποιων δυνάμεων για να κρατούν υπό ομηρία την Ελλάδα και αντίπαλο δέος  κατά την προσπάθεια άσκησης ανεξάρτητης Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας μας.                                

Τέλος η ανιστόρητη  Συμφωνία των  Πρεσπών είναι  ετεροβαρής διότι δίνουμε  το όνομα με το οποίο διαιωνίζονται  οι γλωσσολογικές, γεωγραφικές, ιστορικές και εθνολογικές αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες διεκδικήσεις  των Σκοπιανών, και από την άλλη  δεν παίρνουμε απολύτως τίποτα. Ούτε  μια στοιχειώδης πρόνοια  δεν υπήρξε  για τον χειμαζόμενο Ελληνισμό της Πελαγονίας, από την διαπραγματευό μενη ελληνική κυβέρνηση.                                                                                                                

 Όλα αυτά  καθιστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών  ΑΚΑΝΘΙΝΟ  ΣΤΕΦΑΝΙ  για τον Ελληνισμό  και ο Ελληνικός λαός που διαισθάνεται την κρισιμότητα  των στιγμών  διαφωνεί με την εκχώρηση  του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και καλεί την κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα, προκειμένου να απορριφθεί ή να εγκριθεί  η  συμφωνία  αυτή.                                                                                                                                    

  Οι Σκοπιανοί εκφράστηκαν  με  δημοψήφισμα,  ΓΙΑΤΙ  ΟΧΙ  και ο Ελληνικός λαός ;             

Το δημοψήφισμα  είναι μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία. Αντίθετα , δεν είναι δημοκρατικό να αποφασίζει  η Βουλή των Ελλήνων, με μια κυβέρνηση  που είναι ουσιαστικά  μειοψηφική  στον Ελληνικό Λαό, δεδομένου ότι, το ένα κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση δηλώνει την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.  Το δημοψήφισμα αυτό οφείλει να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα , ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Γεώργιος Ν Κοκοτίνης. Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. -Νομικός

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας