Print

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

ΠΕΑΑΑΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

του Προέδρου της Π.Ε.Α.Α.Α.Π.

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ2

Επειδή εδώ και αρκετούς μήνες ζούμε υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν ανασταλεί αρκετές από τις δραστηριότητες της Ένωσής μας, όπως είναι η κανονική λειτουργία των Γραφείων μας, οι εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του προστάτη μας Αγίου Μηνά και η έκδοση του περιοδικού μας. Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, η οποία δεν φαίνεται να εξομαλύνεται στο αμέσως προσεχές διάστημα, δεν έχουμε τη δυνατότητα της δια ζώσης επαφής, της άμεσης ενημέρωσης και της κανονικής εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας και για το λόγο αυτό ελπίζουμε να έχουμε την κατανόησή σας

.Παρά ταύτα, πρέπει να ξέρετε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκρινόμαστε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που μας απασχολούν (υγείας, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά), συγκεντρώνουμε την ύλη του περιοδικού μας, ενημερώνουμε με sms και μέσω της ιστοσελίδα μας τα μέλη μας για τα επείγοντα θέματα, ανοίγουμε μια-δυο μέρες τη βδομάδα τα Γραφεία μας και φροντίζουμε για την έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών μας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η λόγω των περιοριστικών μέτρων αδυναμία επισκέψεως των μελών μας στα Γραφεία μας έχει ως αποτέλεσμα και την επί μακρόν μη είσπραξη της ετήσιας συνδρομής μας, η οποία αποτελεί και το μοναδικό στήριγμα της λειτουργίας μας. Η μόνη πλέον δυνατότητα που έχουμε για την καταβολή της συνδρομής μας είναι η κατάθεση αυτής στον τραπεζικό μας λογαριασμό στη Eurobank: 00260611060102739400-IBAN: GR1202606110000060102739400. Κάποιοι συνάδελφοί μας το έχουν ήδη κάνει και τους ευχαριστούμε θερμώς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν εκείνοι που συνεισφέρουν και επιπλέον ποσά για την ενίσχυση της Ένωσης, ως αναγνώριση της προσφοράς της.

Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι η έκδοση του περιοδικού μας, το οποίο αποτελεί και το κύριο βήμα επικοινωνίας και ενημέρωσής μας, είναι και η πρώτη προτεραιότητά μας και γι’ αυτό θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε για το σκοπό αυτό έστω και την παραμικρή ευκαιρία και δυνατότητα που θα έχουμε, αν και δεν διαφαίνεται μια τέτοια προοπτική στο προσεχές διάστημα. Συνεπώς, υπάρχει ακόμη χρόνος για να μας στείλετε προς δημοσίευση τα άρθρα σας, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">peaaap@otenet.gr, είτε με επιστολή. Θα σας ενημερώσουμε για την έκδοσή του με sms και μέσω του Facebook και της ιστοσελίδας μας.

Σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μας, θα θέλαμε να ξέρετε ότι καίτοι υπάρχει ακόμη μια αμυδρά ελπίδα για λήψη αναδρομικών από τις παράνομες περικοπές των δώρων και των επικουρικών μας, αλλά και της παράνομης επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων. εν τούτοις πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιπίπτει η χώρα μας, λόγω της πανδημίας, και να ευχόμαστε να μην αναγκασθεί να κάνει ξανά άλλες περικοπές. Αυτό που αναμένουμε, αλλά δεν είναι βέβαιο ακόμη πότε θα γίνει, είναι η εφαρμογή του νέου συνταξιοδοτικού νόμου (ν. 4670/20-Βρούτση), που ισχύει από 1/9/2019, με την οποία μπορεί να προκύψουν αναδρομικά για ορισμένους, αν μετά τον προβλεπόμενο επανυπολογισμό των συντάξεών τους προκύψει μεγαλύτερο ποσό σύνταξης. Σε αυτό μπορούν να ελπίζουν όσοι έχουν πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια (που τα ποσοστά αναπλήρωσης αυξάνονται) και δεν έχουν μεγάλο ποσό θετικής προσωπικής διαφοράς με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, η οποία και θα απομειωθεί ή θα αποσβεσθεί, αν υπάρξει αύξηση της σύνταξης. Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την υποχρέωσή μας να δηλώνουμε τα αναδρομικά που εισπράττουμε στην Εφορία μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του επομένου της είσπραξης έτους για τα έτη στα οποία αυτά αναφέρονται, γιατί η παράλειψη δήλωσή τους επιφέρει σοβαρά πρόστιμα.

Καλή χρονιά σε όλους σας

Ο πρόεδρος

Ηλίας Παπαευθυμίου

Αντ/γος ε.α.

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας