Print

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

ΘΥΡΕΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

                                       ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΩΡΑ

Του Γ.ΚΟΚΟΤΙΝΗ,Αντ\γου ΕΛ.ΑΣ εα,Νομικού

Υπό την πίεση της λαϊκής αντίδρασης στις 13 Απριλίου 1992 συνήλθε σε ιστορική σύσκεψη Το Συμβούλιο  Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής υπό τον Πρόεδρο  της  Ελληνικής Δημοκρατίας  Κωνσταντίνο  Καραμανλή και τη συμ μετοχή του Πρωθυπουργού  και  Προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ) Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ  Ανδρέα Παπανδρέου , της Προέδρου του  Συνασπισμού  της  Αριστεράς ( νυν ΣΥΡΙΖΑ) Μαρίας Δαμανάκη  και της Γενικής Γραμματέας του Κ.Κ.Ε Αλέκας Παπαρήγα. Συμφώνησαν,πλην του ΚΚΕ και απεφάσισαν ότι: «Στο όνομα του κράτους των Σκοπίων δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».      

                              Ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής είπε: «Η Μακεδονία είναι μία. Και είναι Ελληνική».                                                                                                                        Ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε: «Το όνομα Μακεδονία είναι η καρδιά της Ελλάδας, είναι η ψυχή μας».

«Το θέμα  του ονόματος  είναι  θέμα  εθνικού  κινδύνου  εις χρόνον μακρόν»                                                                                                                              Αυτή ήταν  η  εθνική  θέση  και  γραμμή  πλεύσης  της  Ελλάδος  και επικυρώθηκε από το Παμμακεδονικό  Συλλαλητήριο  ενός   εκατομμυρίου Ελλήνων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και εναντιώθηκαν  στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

 

 

                            Γι ’αυτό, οι τωρινές  συζητήσεις θα έπρεπε να έχουν ως βάση και φάρο φωτεινό, φάρο σύμβολο της ομοψυχίας των Ελλήνων, την Εθνική Γραμμή πλεύσης  του 1992.

Τυχόν  υποχώρηση  από  αυτή τη Γραμμή  θα έχει  ολέθρια  αποτελέσματα  για  το μέλλον της εθνικής ακεραιότητας της χώρας μας.                                                                                 

Ποτέ, η Ενωμένη Ευρώπη, ως πολιτική οντότητα, δεν ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης τηςΠΓΔΜ ως ανεξάρτητου κράτους,με όνομα που να περιέχει τη λέξη«Μακεδονία».                                              

 Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να επείγεται και μάλιστα για μια λύση όπως-όπως, που δεν θα αποκαθιστά την περιφρούρηση των εθνικών της συνόρων, των εθνικών της δικαίων,και της εθνικής της αξιοπρέπειας. Όφελος για εμάς θα είναι μόνον όταν το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων  λυθεί στην κατεύθυνση της ιστορικής αλήθει ας  που δικαιώνει την Ελλάδα.                                                                                                                                                                                                             

   Δυστυχώς τώρα, σχεδόν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων του κοινοβουλίου μας θέλει να ξεχνάει την  Εθνική Γραμμή Πλεύσης,θέλει να περιφρονεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε  με  τα δύο  παλλαϊκά  συλλαλητήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.Υποκύπτει στις πιέσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ που ενδιαφέρονται για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟκαι προσπαθούν να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό και ονομάζουν «ευκαιρία» το να αποδεχτούμε αυτό που απορρίπτουμε  επί 26 χρόνια.  Θεωρούν  πως  το όνομα  υπό κάποιο  φραστικό περιτύλιγμα θα έχει δευτερεύουσα σημασία. Υπό οποιονδήποτε φραστικό  φερετζέ, εφ’ όσον κάτω από αυτόν θα υπάρχει το όνομα Μακεδονία «Βόρεια»,«Νέα», «Άνω» ή ό,τι άλλο, οι Σκοπιανοί  δεν  θα παύσουν  διεθνώς, ακόμη  και στη  χώρα μας,  να πλασάρονται σα Μακεδόνες και να ονομάζουν τη χώρα τους Μακεδονία και τελικά αυτό που θα επικρατήσει  θα  είναι  μόνο το όνομα Μακεδονία.                                                                                            

 Και  από εκεί  θα  αρχίσουν η σύγχυση και οι διεκδικήσεις. Μοιραία, θα είναι – έστω  λαθραία – κληρονόμοι όλης της ιστορίας της Μακεδονίας, άρα και της μισής ελληνι-                                                                                                            κής ιστορίας.                                                                                                                                       

 Τη σοβαρή αυτή υπόθεση του εθνικού μας θέματος δεν μπορεί να την αποφασίσει ούτε η Κυβέρνηση ούτε η Ελληνική Βουλή, γιατι δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί ειδικά για το θέμα αυτό από τον μόνο ιδιοκτήτη, τον Ελληνικό λαό.                                                                                                       

 Επομένως η διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ,σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγ ματος  μέσω του οποίου θα εκφραστεί η βούληση του Ελληνικού λαού, καθίσταται επιβεβλημένη. Διότι  ο λαός, και μόνον αυτός,  είναι  ο  κυρίαρχος  εξουσιαστής και ιδιοκτήτης της ελληνικής Γης  και της ιστορίας της  και οι κυβερνήτες  οφείλουν  να πειθαρχήσουν  στην  εντολή του.   Η κυβέρνηση όχι μόνον  οφείλει  αλλά  έχει  και συμφέρον να υπακούσει στη λαϊκή εντολή, διότι αυτή θα την βοηθήσει να πάρει τις σωστές, για το Έθνος και το καλό του λαού, αποφάσεις, αφού το θέμα αυτό  αφορά όχι μόνον τους προγόνους μας και τους σημερινούς Έλληνες,αλλά και τις μέλλουσες γενεές των Ελλήνων.Αυτό όχι μόνον το απαιτεί αλλά και το χρειάζεται ηΔημοκρατία.                                                                                                                                  

 Η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση  μπορεί  και  πρέπει  να  καταστήσει  σαφές  στους Σλάβους των Σκοπίων  πως, θα  διεξαχθεί δημοψήφισμα  στην Ελλάδα για το  εάν  ο Ελληνικός λαός θα επιτρέψει  ή όχι την παραχώρηση  σε αυτούς του ονόματος της Μακεδονίας. Η θέση περί δημοψηφίσματος αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας στις διεθνείς πιέσεις.                                                                                                                                                               

Η κυβέρνηση των Σκοπίων   λογάριασε  το λαό της και με δημοψήφισμα πήρε την εντολή του.                                                                                                                            

 Γιατί στην Ελλάδα  η αριστερή  κυβέρνηση  αρνείται  με πείσμα  το Δημοψήφισμα; Γιατί δεν λογαριάζει καν τον Ελληνικό λαό ; Γιατί δεν σκέφτεται  καθόλου το ιστορι κό και νομικό  δίκαιο και το εθνικό  όφελος  της πατρίδος ; Μήπως διότι  σε αυτούς που αποτελούν την κυβέρνηση υπάρχει μόνον το κόμμα, οι ιδεοληψίες τους και τα κομματικά και προσωπικά τους ωφελήματα   από  τη  διακυβέρνηση ;                                                                                                 

 Κύριοι της σημερινής κυβέρνησης και όλοι εσείς  που αποτελείτε το εθνικό μας Κοινοβούλιο, το θέμα των Σκοπίων είναι μείζον Εθνικό Θέμα για την Ελλάδα και το βάρος που καλείστε να σηκώσετε  ασήκωτο. Γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην Εθνική γραμμή του 1992 και κάντε  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΜΕΣΩΣ  ΤΩΡΑ.                         Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή  από  τη θέση μας  για  το  όνομα, θα ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου. Είναι δεδομένο  ότι, υπάρχουν  ισχυρές  διεθνείς δυνάμεις που στοχεύουν στη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων  κατά τη γνωστή και αλάνθαστη συνταγή του «Διαίρει και Βασίλευε». Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνο νται κάθε μέρα και πιο ορατά. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητος και του ειρηνικού μέλλοντος των παιδιών μας.                         

 Στα  Εθνικά Θέματα  η πατρίδα  χρειάζεται  την  εθνική  ομοψυχία του λαού  και τη γενναιότητα του πολιτικού κόσμου της.                                                                                                    Μη βγάζουμε  τα μάτια μας  με τα ίδια μας τα χέρια.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ήγγικεν η ώρα , να αρχίσει η χώρα  μας  να λαμβάνει δραστικά μέτρα  εναντίον των Σκοπιανών, οι  οποίοι  λόγω της αδράνειάς μας  και με τη βοήθεια  των Αμερικανών,  Γερμανών και άλλων «συμμάχων» μας, έχουν αποθρασυνθεί  και  μεθοδεύουν λύση που θα αποτελεί θηλιά στο λαιμό της πατρίδας μας, που θα μας οδηγήσει, με μαθη ματική  ακρίβεια,  αν  δεν  αντιδράσουμε δυναμικά, σε  μια νέα  εθνική  τραγωδία.                                                                                                                                                       

 Γι’ αυτό, κρούομε  τον  κώδωνα  του  κινδύνου  και  διακηρύσσουμε  ότι  ο  κίνδυνος  για τη χώρα μας  είναι  μεγάλος  και οι καιροί  ου μενετοί.                                                                          Γεώργιος Ν Κοκοτίνης. Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας ε.α.-Νομικός                      

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας