• ΑΣΤΥΝ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΠΕΑΑΑΠ
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ


 • ΧΑΛΙΝΤΑΙΥ
 • IMG 0014
 • η σχολη στην κερκυρα .κατεστραφη το 1941 απο ιταλικουσ βομβαρδισμουσπροσφορα του εσ αστυνομου στ.παπαγεωργιου τκδ σ772
 • οι πρωτοι προ παλαιων ανακτορων την ημερα τησ εγκαταστασης
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • με αρχειο1

 • ΑΡΧΕΙΟ ΓΑΟΥΤΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ 0007 Αντιγραφή ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΕΣ 20 ΑΙΩΝΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π
 • sir FREDERICK.L.HALLIDAY ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1921--31 ΙΟΥΝΙΟΥ 1929
 • ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ΄΄.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β Α\Τ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.[ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ] ,ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝ Σ.ΚΟΜΨΑΣ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ].ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ
 • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ Α.Π ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ 1941 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΤΥΦ Α.Π.ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΝ ΤΩΝ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1-5-1954: Νεοορκισθέντες Υπαστ.Β και Αρχιφ.σηματίζουν τα αρχικα Α.Π.
 • ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠ [Αρχείο ΓΑΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ

ΕΔ-ΣΑΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ

Σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας στο επίπεδο του 40%-50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών τους και των αποδοχών που ... ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα ο «Ε.Τ.», οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των στελεχών ΕΔ-ΣΑ θα κυμανθούν από 1,1% έως και 12,4%, ενώ οι αναπροσαρμογές στα επιδόματά τους θα κυμανθούν από 4,3% έως και 17,9%.

Οι αυξήσεις θα δοθούν άμεσα, πιθανότατα από τον Οκτώβριο, ενώ τα αναδρομικά, τα οποία θα αφορούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, θα αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά από το επόμενο έτος.

 

Πού θα κυμαίνονται

 Οι νέοι αυξημένοι βασικοί μισθοί των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών θα κυμαίνονται από 283 έως 2.105 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το βαθμό και το ακριβές ποσοστό αυξήσεων που θα εγκριθεί τελικά. Στους πίνακες που παρουσιάζουμε αποτυπώνονται αναλυτικά τα επίπεδα στα οποία θα κυμανθούν οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και τα αναδρομικά που δικαιούνται να λάβουν οι στρατιωτικοί - σώματα ασφαλείας, βάσει του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Όλα τα ποσά που εμφανίζονται στους πίνακες είναι μικτά, δηλαδή συμπεριλαμβάνουν και τις κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Ενστάσεις

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αποκαθιστά μερικώς τις αποδοχές τους και δεν είναι απόλυτα σύμφωνο με τα όσα ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έκριναν αντισυνταγματικές στο σύνολό τους τις περικοπές οι οποίες επιβλήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012 κατ' εντολή της τρόικας και σε εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012. Σύμφωνα με υπολογισμούς, για την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών απαιτείται να χορηγηθούν αυξήσεις από 3% έως και 25% στους βασικούς μισθούς και από 10% έως και 37% στα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.

«Κούρεμα»

Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προτίθεται να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών σε επίπεδα υψηλότερα μεν από τα ισχύοντα σήμερα, αλλά χαμηλότερα από αυτά στα οποία βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2012. Κι αυτό διότι ερμηνεύει τις αποφάσεις του ΣτΕ διαφορετικά από τους εκπροσώπους των στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι μια αύξηση των αποδοχών μικρότερη από αυτήν που απαιτείται για την επαναφορά τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 μπορεί να κινείται στο πλαίσιο που επιτάσσουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες κάνουν λόγο για περικοπές που δεν θα θίγουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως ανέφερε χθες υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, η οποία, κατά τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αποκατάσταση των απολαβών σε επίπεδο που δεν θα θίγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, ότι «πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών στο επίπεδο του Ιουλίου 2012 δεν μπορεί να γίνει». Ο βασικός λόγος για τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε ουσιαστικά να «κουρέψει» τις αυξήσεις που δικαιούνται οι στρατιωτικοί - σώματα ασφαλείας είναι ότι εάν αποφασιζόταν πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους, τότε το συνολικό δημοσιονομικό κόστος θα ανερχόταν σε 1 δισ. ευρώ, καθώς θα απαιτούνταν περίπου 650 εκατ. ευρώ για το κόστος των αναδρομικών και περίπου 350 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων.

Στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου, θα καταγράφεται, σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, το ακριβές δημοσιονομικό κόστος για τις αυξήσεις που θα δοθούν στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ, με βάση τη μελέτη του ΓΛΚ.

Φοροελαφρύνσεις

Παράλληλα, στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού θα περιλαμβάνονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (με ουδέτερο δημοσιονομικά αποτέλεσμα), η χρονική επέκταση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση (χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη ο χρονικός ορίζοντας της επέκτασης) και η αύξηση του αριθμού των δόσεων για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επίσης, στο προσχέδιο θα υπάρχει και η παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, χωρίς, όμως, να έχει συγκεκριμενοποιηθεί έως τώρα το ποσοστό της μείωσής της σε σχέση με τα ισχύοντα. Πάντως, είναι βέβαιο ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ το 2015, ως «ουρά» της έκτακτης εισφοράς από την εκκαθάριση των εισοδημάτων του 2014.

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνουν, τέλος, βεβαιότητα ότι ο τρέχων Προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ (όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα), παρά τους κίνδυνους που ελλοχεύουν, κυρίως από το ενδεχόμενο υπέρβασης δαπανών στην Υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.

Παράλληλα, «κλειδί» θα αποτελέσει και η εξέλιξη των φορολογικών εσόδων. τα οποία, στο τέλος του οκταμήνου εφέτος, είναι αυξημένα κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αλλά, υστερούν κατά περίπου 360 εκατ. ευρώ από το στόχο, λόγω, κυρίως, του γεγονότος ότι δεν έχουν εισπραχθεί οι δύο πρώτες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ύψους 884 εκατ. ευρώ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΣΤΕ

ΠΗΓΗ:http://staratalogia.blogspot.gr/

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας