• ΑΣΤΥΝ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΠΕΑΑΑΠ
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ


 • ΧΑΛΙΝΤΑΙΥ
 • IMG 0014
 • η σχολη στην κερκυρα .κατεστραφη το 1941 απο ιταλικουσ βομβαρδισμουσπροσφορα του εσ αστυνομου στ.παπαγεωργιου τκδ σ772
 • οι πρωτοι προ παλαιων ανακτορων την ημερα τησ εγκαταστασης
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • με αρχειο1

 • ΑΡΧΕΙΟ ΓΑΟΥΤΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ 0007 Αντιγραφή ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΕΣ 20 ΑΙΩΝΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π
 • sir FREDERICK.L.HALLIDAY ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1921--31 ΙΟΥΝΙΟΥ 1929
 • ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ΄΄.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β Α\Τ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.[ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ] ,ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝ Σ.ΚΟΜΨΑΣ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ].ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ
 • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ Α.Π ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ 1941 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΤΥΦ Α.Π.ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΝ ΤΩΝ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1-5-1954: Νεοορκισθέντες Υπαστ.Β και Αρχιφ.σηματίζουν τα αρχικα Α.Π.
 • ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠ [Αρχείο ΓΑΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ

ΠΕΑΑΑΠ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΑΑΠ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18-3-2018 και από 10.00-13.00 ώρας στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών, η προγραμματισμένη  ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεώς μας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι επίτιμοι αρχηγοί της Α.Π. Τζαβέλλας Βασίλειος και Λεμονής Κων/νος. Η προσέλευση των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική, παρά τις σοβαρές κυκλοφοριακές δυσχέρειες που προκάλεσε η ταυτόχρονη διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου δρόμου της Αθήνας.

Της Συνέλευσης προήδρευσε ο Υποστάτηγος ε.α. κ. Καϊλας Λουκάς. Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, αναγνώσθηκαν η έκθεση  πεπραγμένων  του Δ.Σ. έτους 2017, η οποία παρατίθεται στη συνέχεια,  ο οικονομικός απολογισμός εσόδων-εξόδων έτους 2017 και  η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής  για την οικονομική διαχείριση έτους 2017 και η Γ.Σ  ενέκρινε τα πεπραγμένα  και  την οικονομική διαχείριση και απήλλαξε το Δ.Σ από κάθε ευθύνη.

Σύμφωνα με την Η.Δ.,  ακολούθησε η συζήτηση  για την ένταξη ή μη της Ενώσεώς μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά την εισήγηση του προέδρου  της Ένωσης Αντ/γου ε.α. κ.Ηλία Παπαευθυμίου, η οποία παρατίθεται στη συνέχεια. Επί του θέματος αυτού πήραν το λόγο αρκετοί συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων οι επίτιμοι αρχηγοί και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Υπ/γος ε.α. Ψαρογιάννης Ιωάννης. Από τους συναδέλφους που πήραν το λόγο, ουδείς ήταν αρνητικός προς την πρόταση. Μόνο από ορισμένους εκφράσθηκαν επιφυλάξεις ως προς το αν θα εξακολουθήσουμε να διατηρούμε την αυτονομία μας ως Ένωση και φυσικά την επωνυμία μας, η οποία αναφέρεται στο Σώμα της προέλευσής μας. Αν και επί των επιφυλάξεων αυτών δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η αυτονομία και η επωνυμία της Ένωσης δεν θα θιγούν από την ένταξη στην Ομοσπονδία, κάποιοι πρότειναν την αναβολή  του θέματος, προκειμένου να μελετηθεί καλύτερα. Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος έθεσε την  πρόταση της αναβολής σε ψηφοφορία και αφού αυτή απορρίφθηκε, τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση της ένταξης, η οποία και υπερψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Η συνέλευση έκλεισε με την  ενημέρωση των συνέδρων  για τα συνταξιοδοτικά μας θέματα από τον πρόεδρο της Ένωσης και εκπροσώπους της δικηγορικής εταιρίας BCLA, με βάση την οποία ετοιμάσθηκε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο μοιράσθηκε στους συναδέλφους και παρατίθεται στη συνέχεια.  

Ε Κ Θ Ε Σ Η

Π Ε Π Ρ Α Γ Μ Ε Ν Ω Ν  ΤΟΥ  Δ.Σ. Τ Η Σ  Π. Ε. Α. Α. Α.Π.  ΕΤΟΥΣ  2017

 

Η παρούσα Έκθεση, η οποία αναφέρεται στα πεπραγμένα του Δ.Σ. κατά το διαρρεύσαν έτος, εγκρίθηκε από το Δ. Σ. κατά τη συνεδρίασή του της 26 Φεβρουαρίου 2018 και έχει ως εξής:  

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας  είχε κατά το παρελθόν έτος τις ακόλουθες, κατά τομείς,  δραστηριότητες:

ΟΙ    Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ  Μ Α Σ

 

Η Ένωσή μας, τη χρονιά που πέρασε,  οργάνωσε  ή συμμετείχε σε δεκάδες επετειακές, εορταστικές και άλλης μορφής εκδηλώσεις, από τις οποίες θα αναφερθούν εδώ οι κυριότερες, οι οποίες  ήταν, κατά χρονολογική σειρά, οι εξής:  

 1. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίουέκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ», σε μια λαμπρή τελετή, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός  της Ελληνικής Αστυνομίας κ.Τσουβάλας Κων/νος, η  Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντ/γος κα Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, οι επίτιμοι Αρχηγοί μας κ.κ. Τζαβέλλας Βασίλειος, Τζίμας Θεόδωρος και Λεμονής Κων/νος, ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Καραπατάκης Ιωάννης και αντιπροσωπείες των οργανώσεων αποστράτων της Αττικής. Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, έγινε απονομή τιμητικών διακρίσεων στον επίτιμο πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων κ Λιόντα Άγγελο, για τη μακρόχρονη και σημαντική προσφορά του στην Αστυνομία Πόλεων και στην πατρίδα, και στη φίλη της Ενώσεώς μας Μεγαλακάκη Μαριέττα, για την πολύτιμη προσφορά της στην Ένωση. Η εκδήλωση συνδυάσθηκε, όπως πάντα,  με συνεστίαση, μουσική και χορό, και οι συμμετέχοντες συνάδελφοι και φίλοι δημιούργησαν με το κέφι τους  μια εξαιρετική εορταστική ατμόσφαιρα.
 1. Την Κυριακή 19 Μαρτίουπραγματοποίησε στον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα  την ετήσια τακτική Γ.Σ. της Ένωσης, στην οποία πέραν των τακτικών θεμάτων της Η.Δ., έγινε και ενημέρωση για τα συνταξιοδοτικά  μας θέματα και τα εκκρεμή θέματα του Κλάδου Υγείας.
 1. Την Κυριακή 28 Μαΐου  συμμετείχε στην επιμνημόσυνη τελετή, που οργάνωσε η Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών,  για τους 42 άνανδρα δολοφονηθέντες συναδέλφους μαςαπό το ΕΑΜ-ΕΛΑΣστο Σουληνάρι Αχαϊας το Πάσχα του 1944. Στην συγκινητική αυτή τελετή μετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι της Ένωσής μας, κατατέθηκε στεφάνι  εκ μέρους μας στο μνημείο που έχει στήσει εκεί το Αρχηγείο της Αστυνομίας Πόλεων και επαναλάβαμε όλοι την υπόσχεσή μας να τιμούμε πάντα τη μνήμη αυτών των αθώων θυμάτων της κομμουνιστικής θηριωδίας
 1. Την Κυριακή 11 Ιουνίου συμμετείχε στον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας Τιμής των Αποστράτωνπου έγινε στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής  Υπουργός και οι Γ.Γ. του Υπουργείου, ο Αρχηγός και η λοιπή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Σωμάτων και πολλοί συνάδελφοι εν ενεργεία και αποστρατεία. Στην ομιλία μας στην εκδήλωση αυτή,  μας δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ορισμένα θέματα που μας απασχολούν και να ζητήσουμε την παρέμβαση της πολιτείας για τη βελτίωσή τους, όπως είναι τα συνταξιοδοτικά μας θέματα, τα θέματα του Κλάδου Υγείας και της Υγειονομικής μας περίθαλψης γενικότερα, καθώς και τα θέματα της συμπεριφοράς των εν ενεργεία συναδέλφων προς τους αποστράτους.

 

 1. Διοργάνωσε και πραγματοποίησε με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τον ετήσιο εορτασμό του προστάτη μας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Μηνά το Σάββατο 11ηΝοεμβρίου στο Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Μετά τη  Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία, επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία, μεταβήκαμε συντεταγμένα στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου, όπου ο υποφαινόμενος κατέθεσε στεφάνι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, με τη συνοδεία της Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας.  Η εκδήλωσή μας έκλεισε με τη μικρή δεξίωση που έγινε στο παρακείμενο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας, να θυμηθούμε τα παλιά, να ανταλλάξουμε ευχές, αλλά και να ενημερώσουμε  τα παριστάμενα μέλη μας  για τις εξελίξεις στα θέματα που μας απασχολούν.
 1. Τέλος, παρέστη και σε δεκάδες εκδηλώσεις άλλων φορέων, με ιστορικό, διεκδικητικό ή και εορταστικό περιεχόμενο, προκειμένου να διατηρεί αισθητή την παρουσία της και τη δυνατότητα παρεμβάσεών της.

  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

 1. Σας ενημερώνουμε ότι, για τη βελτίωση της υγειονομικής μας περίθαλψης, πρωταρχικός μας στόχος είναι η βελτίωση του καθεστώτος λειτουργίας και παροχών του Κλάδου Υγείας. Οι προτάσεις μας για τη μείωση των εισφορών μας στο Ταμείο αυτό και για την επέκταση των παροχών του, ώστε να πάψει να σωρεύει αχρείαστα αποθεματικά, καθώς και για την ενδυνάμωσή του με την εγγραφή στον Κλάδο όλων των νεοκατατασσομένων στην Αστυνομία, εξετάζονται στα πλαίσια της διαταχθείσης αναλογιστικής μελέτης, η οποία αναμένεται σύντομα να παραδοθεί. Επί των διαφόρων σεναρίων που θα παρουσιάσει η αναλογιστική μελέτη, θα επιδιώξουμε να επιλεγεί το καλύτερο δυνατόν για τα συμφέροντά μας.

Πέραν αυτού, βρίσκεται σε εξέλιξη η σχεδιασθείσα ένταξη του Κλάδου Υγείας στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα, για την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, κρίθηκε αναγκαία η αντικατάσταση της ειδικής εγγυητικής σφραγίδας (το γνωστό τριγωνικό σφραγιδάκι) με ηλεκτρονική σήμανση επί της εκτυπούμενης ηλεκτρονικής συνταγής, στον τίτλο της οποίας θα εμφανίζεται η ένδειξη ΚΥΥΑΠ.  Από τις 15-1 άρχισε η πιλοτική εφαρμογή αυτού του μέτρου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους Αθηνών, Πειραιώς, Αχαΐας και Ηρακλείου Κρήτης, με τους οποίους το ΤΕΑΠΑΣΑ έχει συνάψει σχετικές συμβάσεις  και πλέον διορθώνονται τυχόν λάθη και παραλείψεις. Αν, λοιπόν, στην ηλεκτρονική συνταγή που θα πάρετε από το γιατρό σας έχει την ένδειξη ΚΥΥΑΠ στον τίτλο της, δεν χρειάζεται  πλέον η έντυπη σφραγίδα. Διαφορετικά θα πρέπει να βάλετε το σφραγιδάκι και να απευθυνθείτε στον Κλάδο Υγείας για να γίνει η σχετική διόρθωση.  Με τους λοιπούς φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, που συμφωνούν με το μέτρο αυτό,  αναμένεται σταδιακά η υπογραφή ανάλογων συμβάσεων, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Υγείας σε όλη την επικράτεια.

 1. 2. Η Σύμβαση μας με το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, η οποία περιλαμβάνει παροχές στα μέλη μας, με προνομιακούς όρους,  που εκτείνονται σε όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών, εξακολουθεί να ισχύει μέχρι  στις 16 Οκτωβρίου 2018. Πριν τη λήξη της θα επιδιώξουμε να την ανανεώσουμε, αλλά και  να τη βελτιώσουμε. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη μας, στα οποία περιλαμβάνονται και οι σύζυγοι και τα τέκνα, δεν έχουν εκ των προτέρων καμία υποχρέωση ή επιβάρυνση. Η επιλογή του νοσοκομείου ανήκει αποκλειστικά στην κρίση τους. Στο νοσοκομείο δόθηκε λίστα των ενεργών μελών μας και συνεπώς αρκεί η επίδειξη της ταυτότητας μέλους ή της αστυνομικής τους ταυτότητας  για την εφαρμογή της Σύμβασης. Για τα επίτιμα μέλη και τους εγγεγραμμένους φίλους μας αρκεί η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. Περίληψη των παρεχομένων υπηρεσιών με τη Σύμβαση αυτή έχει δημοσιευθεί στο περσινό περιοδικό μας, ολόκληρη δε η Σύμβαση είναι διαθέσιμη στα Γραφεία μας.
 1. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι μεριμνούμε, είτε μέσω της Τράπεζας Αίματος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Σώματος, είτε μέσω της Μονάδος Αίματος του Νοσοκομείου «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» για τη χορήγηση  σε πάσχοντες συναδέλφους μας και στα μέλη των οικογενειών τους των αναγκαίων για την περίθαλψή τους ποσοτήτων αίματος.

 Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Ε Σ  Τ Η Σ  Ε Ν Ω Σ Η Σ

 Εκτός από τις προαναφερόμενες δραστηριότητες, το Δ.Σ της Ένωσής μας μεριμνά για τη διατήρηση και τη διεκπεραίωση όλων των λειτουργιών της, όπως είναι:

 1. Το άνοιγμα των Γραφείων τηςόλες τις εργάσιμες ημέρες, από τις 10 το πρωί  έως τη 1 το μεσημέρι, πλην των καλοκαιρινών μηνών Ιουλίου και Αυγούστου και των διακοπών μιας εβδομάδος του Πάσχα και ενός 10ημέρου των Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς.
 2. Η έκδοση των Δελτίων Ταυτότητας, με στολή, των νέων μελών, καθώς και την αντικατάσταση των παλαιών ή των απολεσθέντων Δελτίων.
 1. Η έκδοση του ετήσιου περιοδικού της«ΧΡΟΝΙΚΑ».
 1. Η λειτουργία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">peaaap@otenet.gr, στην οποία μπορείτε να στέλνεται τα μηνύματά σας και τα άρθρα σας για το περιοδικό μας, καθώς και  τις προτάσεις σας, τις απορίες και τα ερωτήματά σας και να παίρνετε τις απαντήσεις μας.
 1. Η λειτουργία του συστήματος αποστολής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (SMS), στα κινητά σας τηλ/να.  Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν  τα μηνύματά μας και δεν μας έχουν δώσει τα κινητά τους τηλ/να, παρακαλούνται να μας ενημερώσουν σχετικά.
 1. Η λειτουργία  της ιστοσελίδας μαςστο διαδίκτυο, η οποία λειτουργεί στην ίδια δ/νση (www.peaaap.gr), όπου μπορείτε να αντλείτε  πληροφορίες για την ταυτότητά, τους σκοπούς και τις δραστηριότητές μας, καθώς και για την ιστορία και την προσφορά τις Αστυνομίας Πόλεων. Αποτελεί, επίσης, ένα βήμα άμεσης και διαρκούς ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις μας και τα άλλα θέματα που μας απασχολούν.

 ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

 Κατά το διαρρεύσαν έτος εγγράψαμε  10 νέα μέλη, τα οποία είναι τα εξής, κατ’ αλφαβητική σειρά:

  ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Κων/νος, Αντ/γος ε.α.

  ΓΡΑΒΑΝΗΣ Αναστάσιος, Ταξίαρχος ε.α.

  ΖΩΗΤΟΣ Νικόλαος, Υποστ/γος ε.α.,

  ΙΩΑΝΝΟΥ Θεοχάρης, Αστυν. Δ/ντής ε.α.

  ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ Ιωάννης, Ταξίαρχος ε.α

  ΜΑΝΑΣΑΚΗΣ Μάρκος, Αντ/γος ε.α.

  ΣΗΦΑΚΗΣ Εμμανουήλ, Υπαρχηγός Α.Π. ε.α.

  ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος, Αστυν. Δ/ντής ε.α.

ΤΡΟΥΛΑΚΗΣ Ιωάννης, Υπαστ.Β΄ε.α. και

ΤΣΙΦΤΣΗΣ Κων/νος, Ταξίαρχος ε.α.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΜΑΣ ΠΟΥ  ... ΕΦΥΓΑΝ ...

    Δυστυχώς,  κατά τον προηγούμενο χρόνο έφυγαν από τη ζωή  12 εκλεκτά μέλη της Ενώσεώς μας και 3 συνάδελφοι που δεν ήταν μέλη μας.   Στις εξόδιες ακολουθίες των μελών μας παραστάθηκαν μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη τους. Επίσης,  ενημερώσαμε έγκαιρα με ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS) τα μέλη μας και  αποστείλαμε συλλυπητήριες επιστολές στις οικογένειες των  εκλιπόντων, με πληροφορίες για του που πρέπει να απευθυνθούν για τα έξοδα κηδείας, τα βιβλιάρια υγείας,  τη σύνταξη και τα μερίσματά τους.

Τα εκλιπόντα μέλη μας είναι, κατ’ αλφαβητική σειρά, τα εξής:

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Στυλιανός, Αστυν. Α’ ε.α.

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος, Ταξίαρχος ε.α.

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, Αντ/γος ε.α.

ΛΑΟΣ Μιχαήλ, Αρχηγος ε.α.

ΛΥΣΣΑΡΗΣ Ηλίας, Υποστ/γος ε.α.

ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΔΗΣ Παναγιώτης, Υπαρχηγός ε.α

ΜΠΕΣΣΑΣ Γεώργιος, Ταξίαρχος ε.α.

         ΞΥΝΑΣ Γεώργιος, Ταξίαρχος ε.α.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Παναγιώτης, Αστυν. Δ/ντής Α’ ε.α.

ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ Κυριαζής, Ταξίαρχος ε.α.

ΣΤΑΘΑΤΟΣ Παναγιώτης, Αστυν. Δ/ντής ε.α. και

ΦΕΛΩΝΗΣ Ματθαίος, Υποστράτηγος ε.α.

Οι εκλιπόντες συνάδελφοί μας που δεν ήταν μέλη μας είναι οι εξής

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Κων/νος, Υπαρχηγός ε.α.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κων/νος, Υποστράτηγος ε.α. και

ΠΟΥΛΙΟΣ Θεόδωρος, Υποστράτηγος ε.α.

Παρακαλώ πολύ να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους.

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ Η ΜΗ ΣΤΗΝ  Π.Ο.Α.Σ.Α.

(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Σεβαστοί Αρχηγοί, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα μου επιτρέψετε, με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, να θέσω προς συζήτηση ένα θέμα, το οποίο θεωρώ, πλέον, ότι είναι καιρός να το συζητήσουμε, γιατί αφορά τη μελλοντική πορεία της Ενώσεώς μας. Το θέμα είναι αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και να παλεύουμε μόνοι μας ή αν θα πρέπει να ενταχθούμε στην υφιστάμενη και μοναδική Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία σήμερα εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν των  Σωματείων αποστράτων αστυνομικών της χώρας.

Για να πάρουμε όμως τη σωστή απόφαση, πρέπει να εξετάσουμε το θέμα αυτό ρεαλιστικά και όχι συναισθηματικά. Και όταν λέω ρεαλιστικά εννοώ να δούμε καθαρά τι έχουμε να χάσουμε και τι μπορούμε να κερδίσουμε με την ένταξή μας στην Ομοσπονδία και όχι αν εμείς προερχόμαστε από την Α.Π. και κάποιοι άλλοι από τη Χωροφυλακή. Και εξηγούμαι:

Μπαίνοντας στην Ομοσπονδία,  κατ’ αρχήν δεν χάνουμε την αυτοτέλειά μας. Άρα δεν χάνουμε την καθαρότητά μας, όσον αφορά την προέλευσή μας. Θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούμε και θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε τις δραστηριότητές μας και να υπηρετούμε τους στόχους μας όπως και σήμερα. Η μόνη υποχρέωσή μας είναι να καταβάλλουμε μια ετήσια συνδρομή, η οποία δεν είναι άξια λόγου.

Τι όμως έχουμε να κερδίσουμε? Ακούστε σας παρακαλώ με προσοχή. Συμμετέχοντας με μέλη μας στο Διοικητικό της Συμβούλιο της Ομοσπονδίας:

α.  Θα μπορούμε να έχουμε άμεση πληροφόρηση για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, αφού οι πηγές πληροφόρησης πλέον θα είναι πολλαπλάσιες, αλλά θα έχουμε και ασφαλή πληροφόρηση και για το σχεδιασμό του χειρισμού του κάθε θέματος. Να ξέρουμε δηλαδή τι μας γίνεται.

β. Θα μπορούμε να συνδιαμορφώνουμε ή έστω να επηρεάζουμε τις λαμβανόμενες αποφάσεις, ανάλογα με τα συμφέροντά μας.

γ.  Θα μπορούμε να έχουμε πολύ αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις και να ασκούμε ισχυρότερες πιέσεις στα διάφορα φόρα (Υπουργεία, Οργανισμούς, Ταμεία, Υπηρεσίες κλπ). Αλλιώς αντιμετωπίζεται ένα μεμονωμένο σωματείο και μάλιστα ολιγομελές  και αλλιώς μια Ομοσπονδία 50 και πλέον σωματείων.

δ. Θα μπορούμε να συμμετέχουμε στη διανομή  των ποσών που εισπράττονται από τη θεσπισθείσα εισφορά υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων, η οποία κατατίθενται στο Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων. Τα ποσά αυτά διανέμονται μόνο μέσω των Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών.

ε. Θα μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά σε κοινές εκδηλώσεις, παραστάσεις, διαβήματα κλπ, ώστε να γίνεται αισθητή και πιο αποτελεσματική η παρουσία μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως ασφαλώς γνωρίζεται, η ένωσή μας συνεχώς φθίνει. Συνεπώς και οι δυνατότητές μας συνεχώς περιορίζονται. Είναι καιρός να ενταχθούμε σε ένα ευρύτερο όργανο, ώστε να μπορούμε να προστατεύουμε καλύτερα τα συμφέροντά μας. Δεν πρέπει να επηρεασθούμε από το συναισθηματισμό μας. Έχετε υπόψη σας ότι τα μέλη σε όλα τα σωματεία των αποστράτων αστυνομικών, που είναι σήμερα εντεταγμένα στην  Ομοσπονδία, όχι μόνο της επαρχίας, αλλά και της Αττικής, προέρχονται και από τα δύο πρώην Σώματα και αρχίζει πλέον η εγγραφή μελών προερχομένων αποκλειστικά από την ΕΛ.ΑΣ.  Κατά συνέπεια, η ένταξή μας στην Ομοσπονδία δεν αποτελεί κανενός είδους προδοσία του Σώματος της προέλευσή μας. Με το να μείνουμε ανένταχτοι δεν έχουμε να κερδίσουμε απολύτως τίποτα. Η απόφαση είναι δική σας.

Κύριε πρόεδρε, αφού ακούσουμε με προσοχή όσους συναδέλφους θέλουν να πάρουν το λόγο επί του θέματος αυτού, παρακαλώ το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

 Όπως γνωρίζετε, οι σημαντικότερες περικοπές που έγιναν στις συντάξεις μας τα τελευταία χρόνια έχουν κριθεί από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας ως  αντισυνταγματικές, όπως αυτές του ν.4093/12 που μας επέβαλε διπλές περικοπές, για τις οποίες μας επεστράφη με νόμο μόνο το 50% αυτών και  του ν.3865/10, με τον οποίο μας επεβλήθη η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που συνεχίζει, παρά ταύτα, να μας κρατείται.  Υπάρχουν ασφαλώς και άλλες περικοπές, τόσο στις κύριες, όσο και στις επικουρικές συντάξεις μας, που είναι καταφανώς άδικες και αντισυνταγματικές, αφού η σύνταξη  και ο μισθός αποτελούν την περιουσία μας, την οποία το Σύνταγμα προστατεύει.

Οι προαναφερόμενες  περικοπές έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να διεκδικηθούν νομικά, αλλά  με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο  διεκδίκησης, που  είναι η ατομική προσφυγή.  

Για το λόγο αυτό ήλθαμε σε συμφωνία με μια μεγάλη δικηγορική εταιρεία, την BCLA, η οποία ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις  διεκδικήσεις και η οποία μας  κάνει μια αξιόλογη προσφορά  για τα μέλη μας, όσον αφορά τα διαχειριστικά έξοδα για την ολοκλήρωση όλων των νομικών ενεργειών που απαιτούνται μέχρι την τελική απόφαση. Η προσφορά αυτή περιλαμβάνει εκπτώσεις στα ποσά των εξόδων αυτών που ξεπερνούν το 40%., ήτοι:

Ν.4093/12                               49.60 €  (τελική τιμή με ΦΠΑ)

Ν.3865/10              49.60 €  (τελική τιμή με ΦΠΑ)

Ν.4024/11- 4051/12               74,40 €  (τελική τιμή με ΦΠΑ)

Ν.4387/16           74,40 €  (τελική τιμή με ΦΠΑ)

Η αμοιβή της δικηγορικής εταιρείας είναι 5% από το  επιδικασθέν ποσό, εφόσον αυτό εισπραχθεί.

  Τα έγγραφα που πρέπει μα αποστείλετε  ταχυδρομικώς στην BCLA – Δικηγορική Εταιρεία, Λ.Συγγρού 262 και Φιλαρέτου 2, Καλλιθέα, ΤΚ 17672, υπόψη  Κας Σοφίας Καραμπουρνή,  Συμβούλου Υποστήριξης Συλλόγων Συνταξιούχων, είναι η απόφαση συνταξιοδότησης και ένα τελευταίο ενημερωτικό σύνταξης κύριας και επικουρικών. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, θα ενημερωθείτε από την κα Καραμπουρνή για τις προσφυγές που μπορείτε να καταθέσετε και τα ποσά που μπορείτε να διεκδικήσετε και, αν αποφασίσετε να προχωρήσετε, θα συμπληρώσετε τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις και εργολαβικά που θα σας αποσταλούν.     

Τα διαχειριστικά έξοδα για την οργάνωση των δράσεων, ανά νόμο, κατατίθενται στην τράπεζα Πειραιώς Αρ. Λογαρ/σμού IBAN: GR0301710160006016139532461,ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ:Δ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Ως αιτιολογία βάζετε 92562–Ονοματεπώνυμό σας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, μεταξύ 09.30 – 17.30, με την Κα Σοφία Καραμπουρνή  στο τηλέφωνο 211-0121395 ή 6984996534 ή στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας