• ΑΣΤΥΝ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΠΕΑΑΑΠ
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ


 • ΧΑΛΙΝΤΑΙΥ
 • IMG 0014
 • η σχολη στην κερκυρα .κατεστραφη το 1941 απο ιταλικουσ βομβαρδισμουσπροσφορα του εσ αστυνομου στ.παπαγεωργιου τκδ σ772
 • οι πρωτοι προ παλαιων ανακτορων την ημερα τησ εγκαταστασης
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • με αρχειο1

 • ΑΡΧΕΙΟ ΓΑΟΥΤΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ 0007 Αντιγραφή ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΕΣ 20 ΑΙΩΝΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
 • ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α.Α.Π
 • sir FREDERICK.L.HALLIDAY ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1921--31 ΙΟΥΝΙΟΥ 1929
 • ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ΄΄.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β Α\Τ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΟΥΛΗΣ Ι.[ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ] ,ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝ Σ.ΚΟΜΨΑΣ ΕΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ].ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ
 • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ Α.Π ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ .ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ 1941 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΤΥΦ Α.Π.ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΝ ΤΩΝ
 • ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 • 1-5-1954: Νεοορκισθέντες Υπαστ.Β και Αρχιφ.σηματίζουν τα αρχικα Α.Π.
 • ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠ [Αρχείο ΓΑΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΑΑΑΠ ,ΑΝΤΙΣ\ΓΟΥ ΕΛ.ΑΣ,εα,ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΗΛΙΑ 

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ 

 

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί,Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομιας

αγαπητοί προσκεκλημένοι,αγαπητοί συνάδελφοι,

κυρίες και κύριοι

  Εκ μέρους του Δ.Σ  της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ θερμά που μας τιμάται με την παρουσία σας.  

Θα μου επιτρέψουν οι φίλοι μας να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία της σημερινής μας σύναξης για να κάνω μια σύντομη ενημέρωση των συναδέλφων για τα εκκρεμή θέματα που μας απασχολούν

.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, για τα θέματα του Κλάδου Υγείας δυστυχώς δεν έχουμε  τις αναμενόμενες  εξελίξεις. Η αναλογιστική μελέτη, μόλις ολοκληρώθηκε, επεστράφη στον μελετητή για να προσαρμόσει τα ποσά των κρατήσεων στα διαφορετικά δεδομένα που προέκυψαν με την ψήφιση τον Μάιο του νέου μισθολογίου των στρατιωτικών. Μόλις προ μηνός βγήκαν οι σχετικές με την εφαρμογή του μισθολογίου αυτού εγκύκλιοι και πλέον ελπίζουμε να προχωρήσει σύντομα η όλη διαδικασία, αν και μετά την παράδοση της μελέτης απομένει ακόμη η έγκρισή της από τη Δ/νση Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχετικά τώρα με το ηλεκτρονικό σφραγιδάκι, το οποίο ελπίζαμε σύντομα να καθιερωθεί από τα φαρμακεία όλης της χώρας, με μέριμνα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου,  μετά τη μεταβολή που έγινε στην ηγεσία του εν λόγω Συλλόγου, η σχετική απόφαση διαφοροποιήθηκε. Η νέα ηγεσία αποφάσισε ότι το ηλεκτρονικό σφραγιδάκι  μπορεί να εφαρμοσθεί με κάθε φαρμακευτικό σύλλογο ξεχωριστά και όχι ενιαία σε όλους τους συλλόγους. Κατόπιν αυτού, η ηγεσία των Ταμείων μας άρχισε επαφές με τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας και ήδη αρκετοί σύλλογοι ανταποκρίθηκαν θετικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, όπως αυτοί των Αθηνών, του Πειραιώς, της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης. Ήδη η σχετική σύμβαση υπογράφεται αυτές τις μέρες με ους φαρμακευτικούς συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς και ευελπιστούμε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα εφαρμοσθεί, τουλάχιστον,  από τους συλλόγους αυτούς.

Και δυο λόγια για τα συνταξιοδοτικά μας θέματα. Ξέρετε ασφαλώς ότι ορισμένες από τις σημαντικές περικοπές που έγιναν στις συντάξεις μας  τα τελευταία χρόνια έχουν κριθεί από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας ως  αντισυνταγματικές, όπως αυτές του ν.4093/12 που μας επέβαλε διπλές περικοπές, για τις οποίες μας επεστράφη με νόμο μόνο το 50% αυτών και  του ν.3865/10 με τον οποίο μας επεβλήθη η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που συνεχίζει, παρά ταύτα, να μας κρατείται,  καθώς και αυτές που προέκυψαν από τον λανθασμένο υπολογισμό της κράτησης υπέρ ΕΟΠΥΥ, η οποία διορθώθηκε μεν με νόμο, αλλά μόνο από 1/7/2017, ενώ ο λανθασμένος υπολογισμός γίνεται από το 2013. Βέβαια, για τις λανθασμένες κρατήσεις του ΕΟΠΥΥ των παρελθόντων ετών έχει δοθεί κυβερνητική υπόσχεση ότι αυτές θα μας επιστραφούν, χωρίς όμως  να διευκρινίζεται  πώς και πότε. Αναμένουμε, συνεπώς, τη σχετική κυβερνητική απόφαση.

 Πάντως, οι προαναφερόμενες παράνομες περικοπές έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να διεκδικηθούν δικαστικά, αλλά  με τον πλέον τελεσφόρο τρόπο  διεκδίκησης, που  είναι η ατομική προσφυγή.  

Ψάχνοντας για μια αξιόπιστη και συμφέρουσα συνεργασία για τα μέλη μας με κάποιο δικηγορικό Γραφείο, καταλήξαμε σε μια μεγάλη δικηγορική εταιρεία,  η οποία ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις  διεκδικήσεις και η οποία μας  κάνει μια αξιόλογη προσφορά  για τα μέλη μας, όσον αφορά τα διαχειριστικά έξοδα για την ολοκλήρωση όλων των νομικών ενεργειών που απαιτούνται μέχρι την τελική απόφαση. Η προσφορά αυτή περιλαμβάνει εκπτώσεις στα ποσά των εξόδων αυτών που ξεπερνούν το 40%.   

Ειδικότερα, τα διαχειριστικά έξοδα, ανά νόμο, για τα μέλη της Ένωσής μας είναι 49.60 €, αντί των 86,80 € που απαιτούνται, και  η αμοιβή της δικηγορικής εταιρείας είναι 5% από το  επιδικασθέν ποσό, εφόσον αυτό εισπραχθεί.

  Για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας, να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία μας για να τους ενημερώσουμε για τη σχετική διαδικασία και τα έγγραφα που απαιτούνται  και να παραλάβουν τα σχετικά έντυπα (εξουσιοδότηση και εργολαβικό δίκης). 

Πριν κλείσω, θα ήθελα να σας ενημερώσω και για μια μεταβολή που έγινε στη σύνθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Παραιτήθηκε από μέλος του ο κ. Αποστολόπουλος Παναγιώτης, λόγω διαφωνίας του με την ακολουθούμενη τακτική του Δ.Σ. στα θέματα του Κλάδου Υγείας, και η θέση του πληρώθηκε  με το επιλαχόν μέλος κ.  Γεώργιο Κορφοξυλιώτη.

Δεν θα σας κουράσω περισσότερο. Εκτενής αναφορά των δραστηριοτήτων μας θα γίνει στο υπό έκδοση περιοδικό μας, για το οποίο παρακαλούμε να αποστείλετε τα άρθρα σας το αργότερο μέχρι στις 25 Νοεμβρίου, ώστε να μπορέσουμε να το εκδώσουμε έγκαιρα.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία και καλό χειμώνα.

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας