Print

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΣΚΟΠΗ ΚΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

Του Γεωργίου Κασσαβέτη

Επισμηναγού(Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

Αποτελεί κοινό τόπο, ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν, δεν απολαμβάνουν της υπολήψεως και της εκτιμήσεως του πολιτικού συστήματος, στο βαθμό που επιβάλλει η υψηλή αποστολή τους, ήτοι η προάσπιση της ακεραιότητος της χώρας. Προφανώς αυτό είναι το τίμημα για την επτάχρονη ανεργία των πολιτικών μας από το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967. Πόσο και γιατί ευθύνονται οι σημερινοί Αξιωματικοί για την εγγραφή των πολιτικών στον ΟΑΕΔ την περίοδο 1967- 1974, κανείς δεν πρόκειται να το εξηγήσει.

Print

Μ.ΓΛΕΖΟΣ

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ “ΗΡΏΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ” ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ

Του Γεωργίου Κασσαβέτη
Επισμηναγού (Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

Προσφυέστατα έχει γραφεί, ότι “τα Βαλκάνια παράγουν πολύ περισσότερη ιστορία, απ’ αυτή που καταναλώνουν”. Και το δυσάρεστο είναι ότι την πρώτη θέση σ’ αυτή την υπερπαραγωγή κατέχει η χώρα μας. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ο καθένας έχει την ευχέρεια να γράφει την ιστορία, όπως ακριβώς τον συμφέρει, χωρίς αυτή να περνά από τη βάσανο του τεκμηρίου της αντικειμενικότητος και της αλήθειας. Την υπερπαραγωγή μύθων και την κατασκευή ηρώων στη χώρα μας, ασφαλώς μονοπωλεί η Αριστερά. Αυτή, ως γνωστόν, έκανε την Εθνική Αντίσταση κατά των κατακτητών, το 1941-44, κι ας διέλυε τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις της χώρας, όπως το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων του Συνταγματάρχου Δημητρίου Ψαρρού και τον ΕΔΕΣ του Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα, με στόχο την προετοιμασία του εδάφους, ήτοι να μείνει μόνη διεκδικήτρια της εξουσίας μετά την απελευθέρωση. Η ίδια επίσης, με τη “διαδήλωση”, ή το “χαβαλέ” του Πολυτεχνείου …. έριξε τη δικτατορία του Γεωργίου Παπαδοπούλου, άσχετα αν το εγχείρημά της έφερε τη δικτατορία του Ταξιάρχου Δημητρίου Ιωαννίδη.

Print

Ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

 

ΣΟΛΔΑΤΟΣΟ ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ (*)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΟΛΔΑΤΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΛ.ΑΣ εα

Αλήθειες και Μύθοι για ένα «αμφιλεγόμενο» έργο που, όμως, συνεχίζει να προστατεύει, αποτελεσματικά, τα ελληνικά σύνορα, μέχρι σήμερα.

Όλοι οι Έλληνες (και όχι μόνο) παρακολουθούμε, τις τελευταίες ημέρες, ένα ιδιότυπο σκηνικό να εκτυλίσσεται στον Έβρο. Περίπου δεκαπέντε χιλιάδες (μέχρι στιγμής) υπήκοοι τρίτων χωρών, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την υποσαχάρια Αφρική, επιχειρούν να παραβιάσουν, ομαδικά, τα ελληνικά σύνορα, υποκινούμενοι από την Τουρκική κυβέρνηση, η οποία, προφανώς, τους χρησιμοποιεί ως εργαλείο πίεσης προς την Ευρώπη.

Η Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει δεχθεί το μεγαλύτερο μέρος της μεταναστευτικής πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με έξαρση το έτος 2015, όταν πέρασαν από την ελληνική επικράτεια, περίπου 1 εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες!.

Print

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ- ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

ΣΑΚΚΟΥΛΑ

 

Ενα χρήσιμο οδηγό με 23 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τη νέα νομοθεσία για την πλαστική σακούλα, που ισχύει από την αρχή του νέου έτους, εξέδωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

 

Ο οδηγός εκδόθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την προετοιμασία του καταναλωτικού κοινού για το μέτρο, αλλά και την εκπαίδευση των καταναλωτών στις νέες ανάγκες που προκύπτουν.

Print

Η ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

MONKEY - DONIA

Η ΜΑΪΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 

Του Γεωργίου Β. Κασσαβέτη

Επισμηναγού (Ι) ε.α. – τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

 

Ως γνωστόν, η  Γιουγκοσλαβία, ως το 1929, λεγόταν Βασίλειο των Σέρβων. Κατά την επίσημη απογραφή του 1921επι συνολικού πληθυσμού 12.017.323 κατοίκων του Βασιλείου, το 40.2 % μιλούσε σερβικά, το 30,3% κροατικά, το 8,5% σλοβένικα, το 4,3% γερμανικά, το 3,9% ουγγρικά, το 3,7% αλβανικά, το 1,9% ρουμανικά, το 1,3% τουρκικά και το υπόλοιπο 6% περίπου, ιταλικά και διάφορες σλοβένικες διαλέκτους. Σύμφωνα λοιπόν με την πιο επίσημη ιστορική μαρτυρία – την απογραφή -  στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή, ούτε σλαβομακεδονική γλώσσα, στην οποία έψελνε ύμνους, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Σλαβικής καταγωγής  Πάπας Ιωάννης – Παύλος Κάρολι  Βοϊτίλα ομιλείτο, ούτε «Μακεδονία βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των κατοίκων της», όπως ψευδέστατα και υποκριτικά ισχυριζόταν ο Κίρο Γλιγκόροφ, υπήρχε, κι ούτε ένας, έστω, περιηγητής, γεωγράφος, ιστορικός, ερευνητής, ή συγγραφέας κατέγραψε ποτέ πρόσωπο, που να δηλώνει ότι ανήκει στη Μακεδονική εθνότητα.

Print

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΟΧΑΙΟ 1907ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μια 25χρονη στέκεται στην άκρη του πεζοδρομίου. Προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο. Μόλις έχει περάσει ένα μόνιππο. Ο δρόμος δείχνει ασφαλής. Η νεαρή είναι ήδη καταμεσής του. Ώσπου ακούγεται το φρένο ενός αυτοκινήτου. Την έχει ήδη ξαπλώσει στο οδόστρωμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα ακούγεται το φρένο ενός δεύτερου αυτοκινήτου. Οι ρόδες του έχουν περάσει από πάνω της, διαμελίζοντας το κορμί της... Είναι Κυριακή πρωί. Το ημερολόγιο δείχνει 4 Μαρτίου 1907 και η Ευφροσύνη Βαμβακά καταγράφεται στην ιστορία ως το πρώτο θύμα τροχαίου δυστυχήματος.

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας