Print

Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν

 

ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο ΦΥΡΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

Του Γεωργίου Κασσαβέτη

Επισμηναγού (Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

Η θεωρία του “ζωτικού χώρου”, η οποία στα Γερμανικά αποδίδεται με τη λέξη Lebenstraum καθιερώθηκε στη Γερμανία περί το 1890 και κατέστη γεωπολιτικός στόχος της Αυτοκρατορικής Γερμανίας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πλέον ακραία μορφή του υιοθετήθηκε από το Ναζιστικό Κόμμα. Μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία το Lebenstraum απετέλεσε την κατευθυντήριο γραμμή του Ναζιστικού καθεστώτος, για την επέκτασή του στην Ανατολικο-Κεντρική Ευρώπη.

Print

ΤΑ “ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ” ΤΟΥ 1955

 

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣTA ''ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ'' του 1955

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΟΣ

Του Γεωργίου Κασσαβέτη

Επισμηναγού (Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

Το να προτίθεσαι να εκπολιτίσεις την Τουρκία – έλεγε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας και φιλέλληνας Σατωβριάνδος – δίδοντας ατμόπλοια και σιδηροδρόμους, εκπαιδεύοντας το στρατό της και μαθαίνοντας να χειρίζεται το στόλο της, δεν επεκτείνεις τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλ’ εισάγεις τη βαρβαρότητα στη Δύση”. Τον κανόνα αυτόν φαίνεται να έχουν εμπεδώσει οι οικονομικά ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, - βλέπε Γερμανία - με αποτέλεσμα να εθελοτυφλούν μεν στις αθλιότητες, στις προκλήσεις,τις παρανομίες και τις βαρβαρότητες της Τουρκίας και να τη στηρίζουν ποικιλοτρόπως, ως μεγάλη αγορά, για να πωλούν τα προϊόντα τους και να κάνουν τις επενδύσεις τους, πλην να κλείνουν ερμητικά τις πόρτες της, για την είσοδό της ως τακτικό μέλος της.

Η βαρβαρότητα τωνΤούρκωνδεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά μια διαχρονική πρακτική, η οποία ενυπά

Print

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΆΚΩΝ

 

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

    ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΆΚΩΝ

Του Γεωργίου Κασσαβέτη

Επισμηναγού (Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

 

Ο κατάλογος των παραγόντων οι οποίοι προσδιορίζουν την εθνική ισχύ ενός κράτους δεν είναι κοινός για όλους τους πολιτικούς επιστήμονες και τους στρατιωτικούς αναλυτάς. Οι περισσότεροι όμως συμφωνούν στους εξής. Στον Γεωγραφικό, στον Δημογραφικό, στον Οικονομικό, στον Ψυχολογικό και τον Στρατιωτικό, ήτοι στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Print

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

κουτρησ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Σταυρου ΚΟΥΤΡΗ

Αντισ\τήγου εα ,Προέδρου ΕΑΑΣ

 Η Τουρκία επιτίθεται απροκάλυπτα και ξεκάθαρα.

Όχι με την πολεμική της μηχανή, αλλά με άλλα μέσα που καθιστούν την επίθεσή της χαρακτηριστικό παράδειγμα Υβριδικού Πολέμου.

Οι πόλεμοι σήμερα δεν κηρύσσονται, αλλά μεταλλάσσονται και πέρνουν άλλες μορφές.

Είναι εχθρική η Τουρκική ενέργεια;

Ναι, διότι:
- Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα εκτελεί τις διεθνείς υποχρεώσεις ελέγχου των συνόρων της αφήνοντας ελεύθερους τους μετανάστες που μέχρι τώρα φιλοξενεί και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί θρασύτατα να εκβιάσει τη Διεθνή κοινότητα.

Print

ΙΩΑΝ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ
Του Γεωργίου Β. Κασσαβέτη
Επισμηναγού (Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.

Τρεις είναι οι μεγαλύτεροι σταθμοί της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Η Επανάσταση του 1821, που απελευθέρωσε τη χώρα από τον τουρκικό ζυγό, μετά από τέσσερις αιώνες σκληρής σκλαβιάς, οι νικηφόροι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913, κατά τους οποίους διπλασιάστηκε το μέγεθος της χώρας και το Έπος του 40.

Οι δύο πρώτοι αμαυρώθηκαν από τα εξής θλιβερά γεγονότα. Η μεν Επανάσταση του 1821 από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 1823, όταν και το τότε σαθρό πολιτικό σύστημα, αντί να πολεμάει τους Τούρκους, πολεμούσε τους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με αποκορύφωμα τη σύλληψη και φυλάκιση του θρυλικού Γέρου του Μοριά Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, η δε λαμπρά περίοδος των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων από τη διαμάχη μεταξύ του Βασιλέως Κωνσταντίνου και του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία κατέληξε στον εθνικό διχασμό και την Μικρασιατική Καταστροφή

Print

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΔΗΜΟΨ       H Δημοκρατία ναυάγησε στις Πρέσπες

του Κ.Παρίσση

 

Όποια γνώμη κι αν έχει κανείς για το προσύμφωνο Κοτζιά – Δημητρώφ («συμφωνία των Πρεσπών»), εφόσον έχει στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση δεν είναι δυνατόν να εγκρίνει την πρωτόγνωρα αντιδημοκρατική μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφισή του. Μια μεθόδευση που αποδεικνύει ότι οι θεσμοί προάσπισης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι ελλιπέστατοι, η «Λαϊκή Κυριαρχία» γράμμα κενό απέναντι σε όποιες αντιλαϊκές και αντεθνικές πολιτικές, και οι Κυβερνήσεις πρακτικά ανεξέλεγκτες μέχρι το πέρας της θητείας τους.

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας